Verkkokirkko ja virtuaaliset pyhät tilat

Verkkokirkko.fi osoitteeseen on koottu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon online-sisältöjä. Sivustolta löytyy linkkejä verkon kautta seurattaviin jumalanpalveluksiin, hartauksiin ja rukouksiin.

Kirkollisia toimituksia on internetissä katsottavissa ja kuunneltavissa useammankin palvelun kautta. Yle Areena esittään aamu- ja iltahartauksia sekä TV- ja radiojumalanpalveluksia.

Virtuaalikirkko on kirkon oma kanava, jossa lähetyksiä eri puolilta Suomea voi seurata suorana tai jälkikäteen tallenteista. Jumalanpalveluksia lähetetään samanakin päivänä useista eri kirkoista.

Esimerkiksi nyt 22.3. sunnuntaina katsoja voi verkon välityksellä osallistua palveluksiin Turun, Tuiran, Kiimingin, Kuopion, Hailuodon, Ouun, Oulujoen sekä Oulunsalon kirkoista. Tämä mahdollistaa siis monelle katsojalle virtuaalisen läsnäolon myös itselle tutussa kirkossa.

Sunnuntain jumalanpalvelusten lisäksi virtuaalikirkko tarjoaa hartauksia ja rukoushetkiä sekä kirkkokonsertteja ja muita hengellisiä tilaisuuksia.

Livekirkko on samannimisen yhdistyksen ylläpitämä palvelu jonka tavoitteena on pitää Jumalan sanaa esillä myös verkon maailmassa. Livekirkko ylläpidetään vapaaehtoisvoimin ja jäsenmaksuilla, mutta sisällöt ovat kaikkien saatavilla.