User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-07-16

Jumalan läsnäolo

"Ole hiljaa ja tiedä, että minä olen Jumala."
Herra, ohjatkoon Henkesi minua
etsimään yhä enemmän
Sinun rakastavaa läsnäoloasi.
Siinä löydän levon ja virvoituksen
tästä kiireisestä maailmasta.

Vapaus

On niin helppoa jäädä kiinni tämän elämän rikkauksien ansoihin. Suo, oi Herra, etten olisi ahneuden enkä itsekkyyden vallassa. Muistuta minua siitä, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Rakkaus, nauru, huolenpito ja jakaminen.

Tietoisuus itsestäni

Rakastavan Luojani läsnäolossa

katselen rehellisesti tunteitani kuluneen päivän ajalta,

tunne-elämäni nousuja, laskuja ja tasaisia vaiheita.

Erotanko, missä Herra on ollut läsnä?

Jumalan Sana

Matt. 10:34-11:1

"Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.  Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan.  Viholliset ovat oman talon väkeä.

 "Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle.  Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle.  Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.

 "Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt.  Joka ottaa profeetan vastaan siksi, että tämä on profeetta, saa profeetan palkan, ja joka ottaa vanhurskaan vastaan siksi, että tämä on vanhurskas, saa vanhurskaalle kuuluvan palkan.  Ja joka antaa yhdellekin näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä vain siksi, että tämä on opetuslapsi -- totisesti: hän ei jää palkkaansa vaille."

Annettuaan kaikki nämä ohjeet kahdelletoista opetuslapselleen Jeesus lähti muihin sen seudun kaupunkeihin opettamaan ja julistamaan.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Tämä evankeliumi sisältää lukuisia Jeesuksen sanontoja opetuslapseudesta. Hän ei suoraan tähtää näihin perhe-elämän jännitteisiin, mutta haluaa että pidämme Jumalan ensisijalla ja hyväksymme seuraukset. Erilaiset tavat, joilla evankeliumi toivotetaan tervetulleeksi tai torjutaan, tuovat mukanaan omat kipunsa.
  • ‘Kuka hyvänsä, joka antaa kupillisen kylmää vettä yhdelle näistä vähimmistä’ sillä on ikuinen merkitys. Tämä totuus kirkastaa jokaisen inhimillisen olennon arvokkuuden riippumatta miten vähän tai paljon arvostettuja he ihmisten keskuudessa ovat. Herra, auta minua näkemään sinun kasvosi lähimmäisessäni, ja erityisesti köyhissä ja tarvitsevissa ja vastaamaan sen mukaisesti.

Vuorovaikutus

Jeesus, kulkiessasi tässä maailmassa

sinä toivotit pienet lapset tervetulleeksi luoksesi.

Opeta minua luottamaan sinuun lapsen lailla
ja elämään tietäen, ettet koskaan hylkää minua.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat