User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-07-15

Jumalan läsnäolo

"Tulkaa luokseni kaikki te,
jotka olette taakkojen uuvuttamat,
niin minä annan teille levon."
Tässä olen, Herra.
Tulen etsimään läsnäoloasi.
Kaipaan sinun parantavaa voimaasi.

 

Vapaus

On niin helppoa jäädä kiinni tämän elämän rikkauksien ansoihin. Suo, oi Herra, etten olisi ahneuden enkä itsekkyyden vallassa. Muistuta minua siitä, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Rakkaus, nauru, huolenpito ja jakaminen.

Tietoisuus itsestäni

Tiedän, että Jumala rakastaa minua ilman mitään ehtoja.

Sen tähden minulla on varaa olla rehellinen katsellessani itseäni.

Millainen kulunut päivä on ollut? Miltä minusta nyt tuntuu?

Jaan tunteeni avoimesti Herran kanssa.

Jumalan Sana

Mark. 6:7-13

Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen lähettääkseen heidät matkaan. Heidän tuli lähteä kaksittain, ja hän antoi heille vallan ajaa ihmisistä saastaisia henkiä.  Hän kielsi heitä ottamasta mukaan muuta kuin sauvan: ei leipää, ei laukkua eikä rahaa vyöhön. Sandaalit he saivat ottaa, mutta eivät pukea ylleen kahta paitaa.  Ja hän sanoi heille: "Mihin taloon majoituttekin, jääkää asumaan sinne lähtöönne saakka.  Jos teitä jossakin paikassa ei oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. Tämä on oleva todiste heitä vastaan."

 Niin opetuslapset lähtivät matkaan ja julistivat, että kaikkien tuli kääntyä. He karkottivat monta pahaa henkeä sekä voitelivat öljyllä sairaita ja paransivat heidät.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Jeesus lähettää meidät kaikki tekemään niitä tekoja, joiden tekemiseen Jeesus antoi suurimman osan ajastaan. Niinpä jokaista meistä kutsutaan rukoilemaan, niin että pysymme yhteydessä evankeliumiin, jota meidät sitten kutsutaan saarnaamaan kukin omalla ainutlaatuisella tavallamme. Usemmiten teemme sitä rakastamalla joka päivä tapaamiamme ihmisiä, sillä juuri se enemmän kuin mikään muu parantaa heitä ja vapauttaa heidät demoneista, jotka saavat heidät kokemaan arvottomuutta tai pitämään itseään huonoina.
  • Suurin osa hyvän ihmisen elämästä “on hänen pieniä, tuntemattomana tekemiään, ihmisten unohtamia, ystävällisyyden ja rakkauden tekoja” (William Wordsworth, romantiikan ajan englantilaisrunoilija, (1770-1850). Ole Jeesuksen kanssa jonkin aikaa hiljaisessa paikassa. Silloin voit kuunnella sitä, miten Hän arvostaa sinun tekojasi – niitä sinun “pieniä, nimettömiä, unohduksiin jääviä ystävällisyyden ja rakkauden tekojasi – sitä miten ne antavatkaan elämää.

Vuorovaikutus

Jeesus, kulkiessasi tässä maailmassa

sinä toivotit pienet lapset tervetulleeksi luoksesi.

Opeta minua luottamaan sinuun lapsen lailla
ja elämään tietäen, ettet koskaan hylkää minua.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat