User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-07-14

Jumalan läsnäolo

Mitä enemmän käännymme Jumalan puoleen,
sitä enemmän voimme kokea
Hänen olevan läsnä.
Päivä päivältä meitä vedetään
lähemmäs Jumalan rakastavaa sydäntä.

Vapaus

On niin helppoa jäädä kiinni tämän elämän rikkauksien ansoihin. Suo, oi Herra, etten olisi ahneuden enkä itsekkyyden vallassa. Muistuta minua siitä, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Rakkaus, nauru, huolenpito ja jakaminen.

Tietoisuus itsestäni

Kysyn itseltäni, millainen oloni on tänään.


Olenko erityisen väsynyt, stressaantunut tai vetämätön?


Jos jokin näistä kuvauksista osuu oikeaan,


voisinko yrittää päästää irti niistä huolista, jotka häiritsevät minua?

Jumalan Sana

Matt. 10:24-33

"Ei opetuslapsi ole opettajaansa ylempi eikä palvelija isäntäänsä.   Tyytyköön opetuslapsi samaan kuin opettaja ja palvelija samaan kuin isäntä. Jos talon isäntää nimitetään Belsebuliksi, kuinka paljon helpommin sen nimen saa talonväki!

"Älkää siis pelätkö ihmisiä. Ei ole kätköä, joka ei paljastuisi, eikä salaisuutta, joka ei tulisi ilmi.  Minkä minä sanon teille pimeässä, se julistakaa päivänvalossa, ja mitä kuulette korvaanne kuiskattavan, se kuuluttakaa julki katoilta.  Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.  Varpusia saa kolikolla kaksi, mutta yksikään niistä ei putoa maahan, ellei teidän Isänne sitä salli.  Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu.  Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset.

 

 

Kristuksen tunnustaminen

"Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.  Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Jos joskus tunnemme itsemme vainotuksi uskomme tähden, on hyvä muistaa, mitä syytöksiä Jeesus sai päällensä. Hänen sanottiin karkoittavan pahoja henkiä itsensä pääpaholaisen, Belsebulin, avulla.
  • ”Älkää siis pelätkö!” Tämä kehotus toistuu Raamatun sivuilla. Jumala haluaa alinomaa muistuttaa meitä siitä, että olemme hänen varjeluksessaan silloinkin, kun joudumme vaikeiden valintojen eteen uskomme tähden. Sanoja toistellaan, koske me ihmiset tarvitsemme jatkuvaa muistutusta Jumalan huolenpidostaan. Pyydän itselleni vahvistusta armossa luottaa Jumalan sanaan, kun hän käskee minun olla pelkäämättä!

Vuorovaikutus

Joskus mietin, mitä mahtaisin sanoa jos kohtaisin sinut kasvotusten, Herra.

Sanoisin varmaan ”Kiitos, Herra” koska olet aina ollut kanssani.

Tiedän varmasti, että on ollut aikoja, jolloin olet kantanut minua, Herra.

Sinun voimasi avulla olen kulkenut elämäni pimeiden vaiheiden läpi.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat