User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-07-10

Jumalan läsnäolo

Jumala on kanssani,
mutta vieläkin enemmän
Jumala on minussa.
Anna minua viipyä hetki
Jumalan elämää antavassa läsnäolossa
ruumiissani, mielessäni, sydämessäni,
kun istun tässä juuri nyt.

Vapaus

On niin helppoa jäädä kiinni tämän elämän rikkauksien ansoihin. Suo, oi Herra, etten olisi ahneuden enkä itsekkyyden vallassa. Muistuta minua siitä, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Rakkaus, nauru, huolenpito ja jakaminen.

Tietoisuus itsestäni

Tiedän, että Jumala rakastaa minua ilman mitään ehtoja.
Sen tähden minulla on varaa olla rehellinen katsellessani itseäni.
Millainen kulunut päivä on ollut? Miltä minusta nyt tuntuu?
Jaan tunteeni avoimesti Herran kanssa.

Jumalan Sana

Matt. 9:32-38

Kun miehet olivat poistumassa, Jeesuksen luo tuotiin mykkä mies, jota vaivasi paha henki. Jeesus ajoi hengen ulos, ja mykkä alkoi puhua. Ihmiset hämmästyivät ja sanoivat: "Tällaista ei Israelissa ole koskaan nähty."  Mutta fariseukset sanoivat: "Pääpaholaisen voimin hän pahoja henkiä karkottaa."

 Jeesus kulki sitten kaikissa kaupungeissa ja kylissä. Hän opetti synagogissa, julisti ilosanomaa taivasten valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat.

 Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla. Silloin hän sanoi opetuslapsilleen: "Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän.  Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen."

 

 

 

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Heprealaiskirjeessä sanotaan: ”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja ikuisesti.” (Hepr. 13:8). Kysy itseltäsi, kuka hän on sinulle tässä kertomuksessa.
  • Jeesuksella on myötätuntoa sinua kohtaan, joka elät maailmassa, jossa hyvää ohjausta ei ole tarpeeksi.
  • Hänellä on kyltymätön kaipaus parantaa itsemme kaltaisia ihmisiä haavoista, joita elämä aiheuttaa, erityisesti tarkoituksettomuuden tunteen haavasta?
  • Kertooko tämä kertomus siitä että Jeesus inspiroi meitä puhumaan rakkauden ja ihmissuhteiden maailmasta, josta nykypäivän ympäristyömme saa meidät vaikenemaan? Olemme menettäneet kyvyn puhua tärkeimmästä.

Vuorovaikutus

Reagoinko, kun rukoilen Jumalan Sanan mukaisesti? Tulenko haastetuksi, lohdutetuksi, vihastunko?

Kuvittele Jeesus seuraasi, istumaan tai seisomaan viereen, ja puhu Hänelle tuntemuksesi, niin kuin puhuisit luotetulle ystävällesi.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat