User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-06-17

Jumalan läsnäolo

Mitä enemmän käännymme Jumalan puoleen

sitä enemmän voimme kokea Hänen olevan läsnä.

Päivä päivältä meitä vedetään lähemmäs

Jumalan rakastavaa sydäntä

Vapaus

Herra, olet antanut minulle lahjaksi huikean vapauden.

Näinä aikoina, Herra, auta että voisin olla vapaa

rasismin ja suvaitsemattomuuden kaikista muodoista.

Muistuta minua, Herra, että me kaikki olemme samanarvoisia

sinun rakastavien silmiesi edessä.

Tietoisuus itsestäni

Tiedän, että Jumala rakastaa minua ilman mitään ehtoja.

Sen tähden minulla on varaa olla rehellinen katsellessani itseäni.

Millainen kulunut päivä on ollut? Miltä minusta nyt tuntuu?

Jaan tunteeni avoimesti Herran kanssa.

Jumalan Sana

Mark. 4:26-34

Jeesus sanoi: "Tällainen on Jumalan valtakunta. Mies kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aina uuteen päivään, ja siemen orastaa ja kasvaa, eikä hän tiedä, miten. Maa tuottaa sadon aivan itsestään, ensin korren, sitten tähkän, sitten täydet jyvät tähkään. Ja heti kun sato on kypsynyt, hän lähettää sirppinsä, sillä korjuun aika on tullut." 

Vielä Jeesus sanoi: "Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä?  Se on kuin sinapinsiemen. Kun sinapinsiemen kylvetään maahan, se on pienin kaikista maailman siemenistä,  mutta sen taimi nousee maasta ja kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa." 

Monin tällaisin vertauksin hän julisti ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he sitä saattoivat ymmärtää.  Vertauksitta hän ei heille puhunut, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Jumalan valtakunta on aina jollain tavalla piilossa ja salaisuus. Parhaimmillaan saamme satunnaisia vihjeitä siitä, millainen se on tai mistä sen voi löytää. Ensimmäinen vertaus muistuttaa meitä, että kun elämme tavallista arkipäiväistä elämäämme, valtakunta jatkaa kasvuaan – emmekä me osaa sitä selittää. Me emme tuota kasvua jollain ymmärryksemme ulkopuolelta tulevalla voimalla. Tämä on lohduttava opetus kaikille kristityille yhteisöille, joita vainotaan tai jotka elävät vihamielisessä ympäristössä tai joiden jäsenmäärä vähenee.
  • Yhtä lohduttava on toinen vertaus, joka sekin käsittelee kasvua. Sinapinsiemenen pienuus ei estä sitä tulemasta ”kaikkia puutarhan kasveja suuremmaksi” (tämä on liioittelua, mutta ei tämä olekaan biologian oppitunti!). Kristityt usein haluavat olla suurilukuisin, voimakkain ja vaikutusvaltaisin uskonto maailmassa. Vaikka tämä toteutuisi, ei se takaisi sitä, että Jumalan valtakunta olisi tullut. Kristittyinä meidän olisi parempi nähdä itsemme sinapinsiemeninä – pieninä, lapsenkaltaisina, nöyrinä ja luottavaisina. Niin kuin Jeesus sanoi toisaalla: ” "Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan.” (Luuk. 12:32)

Vuorovaikutus

Joskus mietin, mitä mahtaisin sanoa jos kohtaisin sinut kasvotusten, Herra.

Sanoisin varmaan ”Kiitos, Herra” koska olet aina ollut kanssani.

Tiedän varmasti, että on ollut aikoja, jolloin olet kantanut minua, Herra.

Sinun voimasi avulla olen kulkenut elämäni pimeiden vaiheiden läpi.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat