User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2018-06-17

Jumalan läsnäolo

Herra, auta minua olemaan täysin elävä
Sinun pyhälle läsnäolollesi.
Sulje minut rakkauteesi.
Anna sydämeni olla
yhtä sinun sydämesi kanssa.

Vapaus

Pyhän Ignatiuksen mielestä paksu ja muodoton puun runko ei ikinä uskoisi, että siitä voisi tulla patsas,jota ihailtaisiin ihmeellisenä veistoksena eikä se antautuisi kuvanveistäjän taltalle,vaikka veistäjä nerokkuudessaan näkee sen, mitä hän voi rungosta tehdä.

Pyydän armoa salliakseni minua rakastavan Luojani muovata minua.

Tietoisuus itsestäni

Kysyn itseltäni, millainen oloni on tänään.


Olenko erityisen väsynyt, stressaantunut tai vetämätön?


Jos jokin näistä kuvauksista osuu oikeaan,


voisinko yrittää päästää irti niistä huolista, jotka häiritsevät minua?

Jumalan Sana

Mark. 4:26-34

Jeesus sanoi: "Tällainen on Jumalan valtakunta. Mies kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aina uuteen päivään, ja siemen orastaa ja kasvaa, eikä hän tiedä, miten. Maa tuottaa sadon aivan itsestään, ensin korren, sitten tähkän, sitten täydet jyvät tähkään. Ja heti kun sato on kypsynyt, hän lähettää sirppinsä, sillä korjuun aika on tullut." 

Vielä Jeesus sanoi: "Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä?  Se on kuin sinapinsiemen. Kun sinapinsiemen kylvetään maahan, se on pienin kaikista maailman siemenistä,  mutta sen taimi nousee maasta ja kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa." 

Monin tällaisin vertauksin hän julisti ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he sitä saattoivat ymmärtää.  Vertauksitta hän ei heille puhunut, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Jumalan valtakunta on aina jollain tavalla piilossa ja salaisuus. Parhaimmillaan saamme satunnaisia vihjeitä siitä, millainen se on tai mistä sen voi löytää. Ensimmäinen vertaus muistuttaa meitä, että kun elämme tavallista arkipäiväistä elämäämme, valtakunta jatkaa kasvuaan – emmekä me osaa sitä selittää. Me emme tuota kasvua jollain ymmärryksemme ulkopuolelta tulevalla voimalla. Tämä on lohduttava opetus kaikille kristityille yhteisöille, joita vainotaan tai jotka elävät vihamielisessä ympäristössä tai joiden jäsenmäärä vähenee.
  • Yhtä lohduttava on toinen vertaus, joka sekin käsittelee kasvua. Sinapinsiemenen pienuus ei estä sitä tulemasta ”kaikkia puutarhan kasveja suuremmaksi” (tämä on liioittelua, mutta ei tämä olekaan biologian oppitunti!). Kristityt usein haluavat olla suurilukuisin, voimakkain ja vaikutusvaltaisin uskonto maailmassa. Vaikka tämä toteutuisi, ei se takaisi sitä, että Jumalan valtakunta olisi tullut. Kristittyinä meidän olisi parempi nähdä itsemme sinapinsiemeninä – pieninä, lapsenkaltaisina, nöyrinä ja luottavaisina. Niin kuin Jeesus sanoi toisaalla: ” "Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan.” (Luuk. 12:32)

Vuorovaikutus

Ryhdy puhumaan Jeesukselle tästä juuri lukemastasi kirjoituksesta.
Mikä siinä koskettaa itseäsi?
Kenties ystävän sanat tai jokin tarina, jonka olet äskettäin lukenut, alkaa hitaasti nousta esiin tietoisuuteesi.
Jos näin on, tuoko tarina valoa siihen, mitä kirjoitus yrittää sinulle kertoa?

Päätös

Kunnia Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle,
niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat