User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2017-09-17

Jumalan läsnäolo

Mitä enemmän käännymme Jumalan puoleen,
sitä enemmän voimme kokea
Hänen olevan läsnä.
Päivä päivältä meitä vedetään
lähemmäs Jumalan rakastavaa sydäntä.

Vapaus

Ristinkuolemasi on vapauttanut minut.
Voin elää iloisesti ja vapaana
ilman kuoleman pelkoa.
Armollasi ei ole mitään rajaa.

Tietoisuus itsestäni

Kysyn itseltäni, millainen oloni on tänään.


Olenko erityisen väsynyt, stressaantunut tai vetämätön?


Jos jokin näistä kuvauksista osuu oikeaan,


voisinko yrittää päästää irti niistä huolista, jotka häiritsevät minua?

Jumalan Sana

Matt. 18:21-35

Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?"

 "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus.

"Taivasten valtakunta on kuin kuningas, joka vaati palvelijoiltaan tilitykset.  Kun hän alkoi tarkastaa niitä, hänen eteensä tuotiin palvelija, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta talenttia*.  Miehellä ei ollut, millä maksaa, ja niin kuningas määräsi, että hänet, hänen vaimonsa ja lapsensa ja koko hänen omaisuutensa oli myytävä ja velka maksettava.  Silloin palvelija heittäytyi maahan hänen eteensä ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Minä maksan sinulle kyllä kaiken.'  Kuninkaan tuli sääli palvelijaansa, ja hän päästi miehen menemään ja antoi velan anteeksi.

 "Mutta kun palvelija meni ulos, hän tapasi toisen palvelijan, joka oli hänelle velkaa sata denaaria*. Hän kävi mieheen käsiksi, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, mitä olet velkaa!'  Mies heittäytyi maahan ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Kyllä minä maksan sinulle.'  Mutta toinen ei suostunut siihen. Hän meni ja toimitti työtoverinsa vankilaan, kunnes tämä maksaisi velkansa.

 "Muut palvelijat näkivät, mitä tapahtui, ja panivat sen pahakseen. He menivät kuninkaan luo ja kertoivat hänelle kaiken.  Silloin kuningas kutsutti palvelijan luokseen ja sanoi: 'Sinä kelvoton! Minä annoin sinulle anteeksi koko velan, kun sitä minulta pyysit.  Eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa työtoveriasi, niin kuin minä armahdin sinua?'  Vihoissaan kuningas pani palvelijansa ankaraan vankeuteen, kunnes tämä maksaisi koko velan.

 "Näin tekee minun taivaallinen Isänikin teille, jos te ette kaikesta sydämestä anna kukin veljellenne anteeksi."

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • 'Kuka minä ihmisten mielestä olen?...Kuka minä teidän mielestänne olen?' Jeesusta ympäröi aina tietty salaperäisyys, ei vain evankeliumeissa vaan myös meidän aikanamme. Minun vastaukseni tuohon kysymykseen on ymmärrykseni mukaan samalla sitoutumista Hänen persoonaansa.
  • Ehkäpä suurin mysteeri Jeesuksen elämässä on selvä yhteys ristin kärsimyksen ja elämäntehtävän kanssa. Risti oli niin tärkeä Hänelle, että pienikin yritys saada Hänet muuttamaan mielensä oli pahasta, suoraan Saatanasta. Pyydän armoa perehtyäkseni tähän salaisuuteen enemmän ja ollakseni halukas seuraamaan Häntä kieltäen itseni, kantaen omaa ristiäni.

Vuorovaikutus

Ryhdy puhumaan Jeesukselle tästä juuri lukemastasi kirjoituksesta.
Mikä siinä koskettää itseäsi?
Kenties ystävän sanat tai jokin tarina, jonka olet äskettäin lukenut, alkaa hitaasti nousta esiin tietoisuuteesi.
Jos näin on, tuoko tarina valoa kirjoitukseen siihen mitä se yrittää sinulle kertoa?

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat