User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2017-09-16

Jumalan läsnäolo

Herra, auta minua olemaan täysin elävä
Sinun pyhälle läsnäolollesi.
Sulje minut rakkauteesi.
Anna sydämeni olla
yhtä sinun sydämesi kanssa.

Vapaus

Ristinkuolemasi on vapauttanut minut.
Voin elää iloisesti ja vapaana
ilman kuoleman pelkoa.
Armollasi ei ole mitään rajaa.

Tietoisuus itsestäni

Rakastavan Luojani läsnäolossa

katselen rehellisesti tunteitani kuluneen päivän ajalta,

tunne-elämäni nousuja, laskuja ja tasaisia vaiheita.

Erotanko, missä Herra on ollut läsnä?

Jumalan Sana

Luuk. 6:43-49

 "Yksikään hyvä puu ei tee kelvotonta hedelmää eikä yksikään kelvoton puu hyvää hedelmää.  Hedelmästään jokainen puu tunnetaan. Eihän orjantappuroista koota viikunoita eikä piikkipensaasta poimita rypäleitä.  Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.

Miksi te sanotte minulle: 'Herra, Herra', mutta ette tee mitä minä sanon?  Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan.  Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu.  Se taas, joka kuulee mutta ei tee, on kuin mies, joka rakensi talon maan pinnalle, ilman perustusta. Kun tulvavedet syöksyivät taloa vasten, se sortui heti maan tasalle." 

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Paavi Franciscus rohkaisee meitä olemaan luovia ihmisiä, jotka kykenevät löytämään parhaan ratkaisun, eikä toimimaan musta-valkoisten asenteiden mukaisesti. Tämän päivän raamattuteksti opettaa meille hyvin perustavaa laatua olevan arvosteluperusteen: Mitä hedelmää kukin ratkaisu tuottaa? Tarkastelen vaihtoehtojani kysyen itseltäni, olisinko tyytyväinen niiden tuottamaan hedelmään?
  • Tänä todella suhteellisesti ajattelevana aikana, Jeesuksen sanat elämämme rakentamisesta Hänen sanojensa varaan kuulostavat todella haasteelliselta. Pyydän itselleni ymmärrystä mitä se merkitsee minun elämässäni, jotta näkisin mitä olen rakentanut hiekalle ja mitä kovalle kalliolle.

Vuorovaikutus

Reagoinko, kun rukoilen Jumalan Sanan mukaisesti? Tulenko haastetuksi, lohdutetuksi, vihastunko?

Kuvittele Jeesus seuraasi, istumaan tai seisomaan viereen, ja puhu Hänelle tuntemuksesi, niin kuin puhuisit luotetulle ystävällesi.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat