User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2017-09-12

Jumalan läsnäolo

Mitä enemmän käännymme Jumalan puoleen,
sitä enemmän voimme kokea
Hänen olevan läsnä.
Päivä päivältä meitä vedetään
lähemmäs Jumalan rakastavaa sydäntä.

Vapaus

On niin helppoa jäädä kiinni tämän elämän rikkauksien ansoihin. Suo, oi Herra, etten olisi ahneuden enkä itsekkyyden vallassa. Muistuta minua siitä, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Rakkaus, nauru, huolenpito ja jakaminen.

Tietoisuus itsestäni

Jumalan rakastavassa läsnäolossa kerin auki kuluneen päivän,
alkaen tästä hetkestä, edeten taakse päin, hetki hetkeltä.
Otan talteen kaiken hyvän ja valoisan, kiitollisena.
Tarkkaan varjoja ja niiden sisältämää viestiä minulle,
pyytäen parantumista, rohkeutta, anteeksiantamusta.

Jumalan Sana

Luuk. 6:12-19

Samoihin aikoihin Jeesus meni vuorelle rukoilemaan ja vietti siellä koko yön rukoillen Jumalaa.  Päivän koittaessa hän kutsui luokseen opetuslapsensa ja valitsi heistä kaksitoista, jotka nimesi apostoleiksi.  Nämä olivat Simon, jolle hän antoi myös nimen Pietari*, tämän veli Andreas, Jaakob ja Johannes, Filippus, Bartolomeus,  Matteus, Tuomas ja Jaakob Alfeuksen poika, Simon, jota kutsuttiin Kiivailijaksi,  Juudas Jaakobin poika ja Juudas Iskariot, josta tuli kavaltaja.

Jeesus laskeutui vuorelta yhdessä heidän kanssaan ja pysähtyi tasaiselle paikalle. Siellä oli suuri joukko hänen opetuslapsiaan ja paljon kansaa kaikkialta Juudeasta, Jerusalemista ja rannikolta Tyroksen ja Sidonin seudulta.  Kaikki he olivat tulleet kuulemaan Jeesusta ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Myös saastaisten henkien vaivaamat tulivat terveiksi.  Jokainen yritti väentungoksessa päästä koskettamaan häntä, sillä hänestä lähti voimaa, joka paransi kaikki.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Näissä muutamissa jakeissa Luukas kokoaa yhteen Jeesuksen tavan elää: rukous, opetuslapsiryhmien muodostaminen, saarnaaminen, parantaminen. Katson rukoillen nykyistä elämääni ja pyydän vapautta ja viisautta löytää parempi tasapaino, jota leimaa avoimuus itselleni, ystävyydelle ja niille, jotka tarvitsevat apua.
  • Katson hieman hämmentyneenä, ketä Jeesus valitsi läheisimmiksi työtovereikseen. Hän olisi varmasti voinut valita paremminkin. Mutta sitten tajuan, että hän valinnut myös minut, heikkouksineni ja monine rajoituksineni, ja hän on osoittanut samanlaista epäoikeutettua luottamusta minuun ja kykyihini. Pyydän kiitollisuutta ja luottamusta.

Vuorovaikutus

Ryhdy puhumaan Jeesukselle tästä juuri lukemastasi kirjoituksesta.
Mikä siinä koskettää itseäsi?
Kenties ystävän sanat tai jokin tarina, jonka olet äskettäin lukenut, alkaa hitaasti nousta esiin tietoisuuteesi.
Jos näin on, tuoko tarina valoa kirjoitukseen siihen mitä se yrittää sinulle kertoa?

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat