User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Päivittäinen rukous - 2017-09-12

Jumalan läsnäolo

"Ole hiljaa ja tiedä, että minä olen Jumala."
Herra, ohjatkoon Henkesi minua
etsimään yhä enemmän
Sinun rakastavaa läsnäoloasi.
Siinä löydän levon ja virvoituksen
tästä kiireisestä maailmasta.

Vapaus

Pyhän Ignatiuksen mielestä paksu ja muodoton puun runko ei ikinä uskoisi, että siitä voisi tulla patsas,jota ihailtaisiin ihmeellisenä veistoksena eikä se antautuisi kuvanveistäjän taltalle,vaikka veistäjä nerokkuudessaan näkee sen, mitä hän voi rungosta tehdä.

Pyydän armoa salliakseni minua rakastavan Luojani muovata minua.

Tietoisuus itsestäni

Tässä hetkessä käännän ajatukseni sinun puoleesi, Herra.
Tahdon jättää syrjään arkiset askareeni ja huoleni.
Tahdon levätä ja virkistäytyä sinun läsnäolossasi, Herra.

Jumalan Sana

Luuk. 6:12-19

Samoihin aikoihin Jeesus meni vuorelle rukoilemaan ja vietti siellä koko yön rukoillen Jumalaa.  Päivän koittaessa hän kutsui luokseen opetuslapsensa ja valitsi heistä kaksitoista, jotka nimesi apostoleiksi.  Nämä olivat Simon, jolle hän antoi myös nimen Pietari*, tämän veli Andreas, Jaakob ja Johannes, Filippus, Bartolomeus,  Matteus, Tuomas ja Jaakob Alfeuksen poika, Simon, jota kutsuttiin Kiivailijaksi,  Juudas Jaakobin poika ja Juudas Iskariot, josta tuli kavaltaja.

Jeesus laskeutui vuorelta yhdessä heidän kanssaan ja pysähtyi tasaiselle paikalle. Siellä oli suuri joukko hänen opetuslapsiaan ja paljon kansaa kaikkialta Juudeasta, Jerusalemista ja rannikolta Tyroksen ja Sidonin seudulta.  Kaikki he olivat tulleet kuulemaan Jeesusta ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Myös saastaisten henkien vaivaamat tulivat terveiksi.  Jokainen yritti väentungoksessa päästä koskettamaan häntä, sillä hänestä lähti voimaa, joka paransi kaikki.

Ajatuksia tämän päivän tekstin äärellä

Active
Default
  • Näissä muutamissa jakeissa Luukas kokoaa yhteen Jeesuksen tavan elää: rukous, opetuslapsiryhmien muodostaminen, saarnaaminen, parantaminen. Katson rukoillen nykyistä elämääni ja pyydän vapautta ja viisautta löytää parempi tasapaino, jota leimaa avoimuus itselleni, ystävyydelle ja niille, jotka tarvitsevat apua.
  • Katson hieman hämmentyneenä, ketä Jeesus valitsi läheisimmiksi työtovereikseen. Hän olisi varmasti voinut valita paremminkin. Mutta sitten tajuan, että hän valinnut myös minut, heikkouksineni ja monine rajoituksineni, ja hän on osoittanut samanlaista epäoikeutettua luottamusta minuun ja kykyihini. Pyydän kiitollisuutta ja luottamusta.

Vuorovaikutus

Reagoinko, kun rukoilen Jumalan Sanan mukaisesti? Tulenko haastetuksi, lohdutetuksi, vihastunko?

Kuvittele Jeesus seuraasi, istumaan tai seisomaan viereen, ja puhu Hänelle tuntemuksesi, niin kuin puhuisit luotetulle ystävällesi.

Päätös

Kiitän Jumalaa näistä hetkistä, joita olen viettänyt yksin hänen kanssaan ja jokaisesta oivalluksesta, jonka olen saattanut saada tekstistä.

Aamen

Jos päivittäinen rukous on ollut sinulle merkittävä tai jos sinulla on ehdotuksia tai oivalluksia, kuulemme mielellämme niistä lisää sinulta.

Lisää Pyhästä tilasta

Rukouksen nettisivun ylläpidosta vastaavat irlantilaiset jesuiitat